Relax Community

  Foto

  Tutorial Lasso tool  • Por favor, inicie sesiуn para responder

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

  la data de Vin Noi 22, 2013 1:27 pm
  Fuera de lнnea
  la data de Vin Noi 22, 2013 1:27 pm


  avatar
  PatriK.
  Moderator

  Moderator
  In acest tutorial vom discuta despre “Magnetic Lasso Tool”.

  “Magnetic Lasso Tool” este cu adevarat o unealta uimitoare de selectie in Photoshop. Poate face selectii perfecte daca este folosita corespunzator. Trebuie doar sa plimbati cursorul de jur imprejurul obiectului pe care vreti sa il selectati si “Magnetic Lasso Tool” va trasa automat conturul gasind marginea obiectului folosindu-se de diferenta de culoare dintre margine acestuia si fundal. Va functiona mai bine daca diferenta de culoare dintre obiect si fundal este mai mare. Si chiar daca diferenta nu este asa de mare, cu ajutorul setarilor se poate obtine un rezultat destul de bun.

  Cum sa faceti o selectie cu “Magnetic Lasso Tool”

  Pentru a face o selectie cu “Magnetic Lasso Tool” trebuie sa:

  Apasati tasta L pentru a selecta “Lasso Tool” si apoi apasati Shift+L de 2 ori pentru a selecta “Magnetic Lasso Tool”. Il mai puteti selecta cu mousul din bara de instrumente.
  Creati un prim punct de ancorare de unde vreti sa incepeti selectia obiectului.
  Trasati conturul obiectului cu mouse-ul creandu-se puncte de ancorare pe parcurs pana ce ajungeti la primul punct pe care l-ati creat.
  Apoi dati click pe primul punct de ancorare pentru a inchide selectia.

  Vedeti cat de buna este selectia facuta? Asta este magia lui “Magnetic Lasso Tool”! Acum puteti muta obiectul selectat (puteti face asta apasand tasta V, iar apoi cu mouse-ul mutati obiectul unde doriti sau direct din sagetile de pe tastatura).

  De asemenea puteti copia, taia, sterge sau orice doriti sa faceti cu selectia facuta.  Optiunile lui “Magnetic Lasso Tool”
  Exista anumite optiuni ale lui “Magnetic Lasso Tool” care pot fi modificate in functie de nevoie.

  Prima optiune marcata cu portocaliu in imagine este (pauza)”Frequency”, optiune care arata cat de des doriti ca “Magnetic Lasso Tool” sa aplice puncte de ancorare atunci cand selecteaza.
  Optiunea de contrast este marcata cu verde. “Contrast” indica Photoshop-ului cat de mare este contrastul pe care trebuie sa il ia in considerare atunci cand face selectia.
  Optiunea marcata cu rosu este pentru a schimba grosimea penitei atunci cand folosim ”tablet pressure”.
  Optiunea “Pen Width”, marcata cu albastru, indica Photoshop-ului zona de acoperire pe care trebuie sa o ia in considerare atunci cand face selectia.

  “Magnetic Lasso Tool” este o unealta foarte folositoare si sunt sigur ca o veti folosi atunci cand veti avea nevoie sa faceti selectii.

  Vezi profilul utilizatorului

  Mesaj [Pagina 1 din 1]