Relax Community

  Foto

  Far Cry 3 Cel mai bun joc  • Por favor, inicie sesiуn para responder

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

  la data de Mar Mai 14, 2013 5:45 pm
  Fuera de lнnea
  la data de Mar Mai 14, 2013 5:45 pm


  avatar
  Sandu
  User

  User
  Trebuie să mărturisesc că, de-a lungul anilor, nu m-am inţeles tocmai grozav cu titlurile seriei Far Cry. În timp ce majoritatea jucătorilor au rămas uimiţi de calitatea grafică a primului Far Cry, comparându-l cu giganţi precum DOOM 3 sau Half-Life 2, personal am considerat că, în ceea ce priveşte gameplay-ul, acest joc nu evidenţia decât lipsa acută de experienţă a celor de la Crytek (Far Cry a fost primul lor proiect).

  Ulterior, seria a trecut definitiv în mâinile celor de la Ubisoft, Far Cry 2 abandonând decorurile tropicale în favoarea unei aventuri ceva mai serioase, desfăşurate pe continentul african. Odată cu schimbarea studioului producător şi a decorului, Far Cry 2 a devenit un shooter competent, tras în jos de unele decizii de design discutabile (respawn-ul inamicilor fiind de departe cea mai enervantă), precum şi de o poveste subţire. În ciuda acestor defecte, personal am considerat Far Cry 2 un joc mult mai bine pus la punct decât predecesorul său.


  Şi iată-ne ajunşi în prezent, la cel de-al treilea joc al seriei Far Cry, apărut pe piaţă la timp pentru a concluziona perioada lansărilor importante din 2012. Ubisoft a luat în considerare criticile primite în trecut, Far Cry 3 revenind la ideea de insule tropicale complet explorabile, în încercarea de a combina gameplay-ul open-world cu secvenţele cinematice spectaculoase, atât de caracteristice shooterelor cu buget mare din zilele noastre. Reuşeşte însă acest al treilea capitol al seriei să-şi depăşească precursorii sau avem încă o dată de-a face cu un experiment semi-ratat?

  POVESTE ŞI PERSONAJE

  Spuneam mai devreme că Far Cry 2 nu s-a făcut remarcat graţie firului său epic. Deşi nu putem zice că Far Cry 3 excelează la acest capitol, povestea jocului este îndeajuns de interesantă pentru ţine mereu jucătorul în priză, motivându-l suficient pentru duce campania single player până la final.


  Personajul principal este Jason Brody, un "băiat de bani gata", care, împreună cu prietenii şi fraţii săi, este răpit de piraţi atunci când vizita un arhipelag de insule tropicale. În urma unei evadări spectaculoase, Brody este nevoit să se alieze cu băştinaşii pentru a lupta împotriva răpitorilor, misiunea sa de a-şi elibera prietenii devenind astfel paralelă cu un veritabil proces de maturizare în viaţă.

  Punctele importante ale poveştii din Far Cry 3 sunt marcate de scurte secvenţe cinematice, redate la persoana întâi din perspectiva eroului principal. În aceste momente strălucesc adevăratele vedete din distribuţia jocului: personajele secundare şi/sau negative. Dintre acestea, se face remarcat în mod cât se poate de evident Vaas Montenegro, figura plasată de Ubisoft în centrul campaniei de promovare a lui Far Cry 3. Aminteam mai devreme de abordarea narativă a jocului, pe care o caracterizam drept "suficientă"; dacă personajele precum Vaas îşi făceau simţită prezenţa mai des pe parcursul poveştii, probabil că Far Cry 3 ar fi primit puncte în plus la acest capitol.


  Nu povestea joacă însă rolul principal în Far Cry 3. Tronul este rezervat componentelor care ar trebui să primeze în orice joc: gameplay-ul propriu-zis, precum şi varietatea acestuia. Deşi la bază un "simplu" shooter, Far Cry 3 combină elemente din numeroase tipuri de jocuri, oferind momente de explorare, de platforming sau stealth, câteodată mai bine implementate decât în titlurile dedicate exclusiv acestor genuri.

  Mediul de joc din Far Cry 3 este complet deschis, jucătorul fiind liber să meargă pe firul poveştii principale sau să exploreze insulele după bunul său plac. Iniţial, harta este acoperită de un soi de fog of war, ce poate fi înlăturat prin escaldarea şi activarea unor turnuri de comunicaţii (într-un stil ce aminteşte de seria Assassin's Creed). Totuşi, chiar şi acest element banal de gameplay este "condimentat" într-un stil relativ original: fiecare astfel de turn reprezintă în sine un puzzle de platforming, rezolvarea unora dintre ele nefiind tocmai evidentă.


  Vezi profilul utilizatorului

  Mesaj [Pagina 1 din 1]